Twee tips voor Firefox

Cache en Externe bron bekijken.Cache

Firefox slaat tijdens het surfen tijdelijk bestanden op in een map. Deze map is normaal diep verborgen, maar u kunt ook zelf bepalen welke map Firefox gebruikt. Handig als u bijvoorbeeld schijfruimte tekortkomt op uw Windows-partitie. Maak deze map eerst aan en tik vervolgens in het adresveld van Firefox about:config. Rechtsklik en kies Nieuw, String. Voer als voorkeursnaam browser.cache.disk.parent_directory in. Als stringwaarde voert u het volledige pad in naar de door u gemaakte map. Start Firefox opnieuw op en de tijdelijke bestanden zullen voortaan in de gewenste map worden aangemaakt.

Externe bron bekijken
U kunt in Firefox de bron van een webpagina bekijken door te rechtsklikken en te kiezen voor Paginabron bekijken. De broncode van de pagina wordt nu getoond in een Firefox-venster. Wanneer u liever hebt dat de bron in een ander programma (zoals Kladblok) wordt geopend, dan tikt u in het adresveld about:config.

Dubbelklik op de optie view_source.editor.external om de waarde te veranderen in true.

Dubbelklik vervolgens op de optie view_source.editor.path en verander de waarde in het volledige pad naar het programma dat u wilt gebruiken om de paginabron te bekijken. Voor het kladblok is dit C:\Windows\system32\notepad.exe.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags: