abonneren

Twee tips voor Firefox

Cache en Externe bron bekijken.Cache

Firefox slaat tijdens het surfen tijdelijk bestanden op in een map. Deze map is normaal diep verborgen, maar u kunt ook zelf bepalen welke map Firefox gebruikt. Handig als u bijvoorbeeld schijfruimte tekortkomt op uw Windows-partitie. Maak deze map eerst aan en tik vervolgens in het adresveld van Firefox about:config. Rechtsklik en kies Nieuw, String. Voer als voorkeursnaam browser.cache.disk.parent_directory in. Als stringwaarde voert u het volledige pad in naar de door u gemaakte map. Start Firefox opnieuw op en de tijdelijke bestanden zullen voortaan in de gewenste map worden aangemaakt.

Externe bron bekijken
U kunt in Firefox de bron van een webpagina bekijken door te rechtsklikken en te kiezen voor Paginabron bekijken. De broncode van de pagina wordt nu getoond in een Firefox-venster. Wanneer u liever hebt dat de bron in een ander programma (zoals Kladblok) wordt geopend, dan tikt u in het adresveld about:config.

Dubbelklik op de optie view_source.editor.external om de waarde te veranderen in true.

Dubbelklik vervolgens op de optie view_source.editor.path en verander de waarde in het volledige pad naar het programma dat u wilt gebruiken om de paginabron te bekijken. Voor het kladblok is dit C:\Windows\system32\notepad.exe.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord