abonneren

Telfort start internettoegang via glasvezel vanaf maart

Vanaf aanstaande maart start de prijsvechter Telfort met de verkoop van internet via glasvezel. De kleine glasvezelproviders KickXL, Lijbrandt, XMS en Concepts gaan verder onder de naam Telfort. Een alles-in-1 pakket kost vanaf 45 euro per maand.

Tot nu toe biedt Telfort alleen DSL aan voor internet, bellen en tv. Dit zal naast het glasvezelaanbod blijven bestaan. KPN, het moederbedrijf van Telfort, voegt al zijn kleinere glasvezelproviders (KickXL, Lijbrandt, XMS en Concepts) samen om deze verder te laten opereren onder de naam Telfort. KPN nam de kleine providers vorig jaar tegelijkertijd over na goedkeuring van de NMA. De naamsverandering van deze providers werd eind vorig jaar bekend en gaat volgende maand van start.

Met Telfort betreedt straks een echte prijsvechter de glasvezelmarkt. Zo kan KPN de glasvezelmarkt mogelijk een flinke impuls geven, hoewel de nieuwe pakketten niet overal in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.  Eind 2012 hadden 368.000 huishoudens een aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN. “Doel is om met een landelijk bekend merk, Telfort, de prijsbewuste doelgroep te benaderen”, meldt KPN.

Telfort zal snelheden van 50 en 100 Mb/s aanbieden. In het goedkoopste pakket van 45 euro zit ook telefonie en digitale tv. De digitale tv loopt echter via de ouderwetse coaxkabel. Voor 5 euro meer krijgt de klant interactieve televisie via de glasvezel en meer tv-zenders.

Voor een snelheid van 100 Mb/s moet 10 euro extra worden neergelegd. Voor vast bellen wordt de 9/9/9 constructie gehanteerd, meldt Verandervanprovider.nl. Daarbij kun je zowel mobiel als vast bellen voor 9 cent per minuut, met een starttarief van 9 cent. Voor 15 euro per maand kan onbeperkt worden gebeld.

Aan de prijs zal het in ieder geval niet liggen. Een alles-in-1 pakket is beschikbaar vanaf 45 euro per maand. Naast alles-in-1 pakketten zal Telfort ook duo-pakketten aanbieden.

Bron: Emerce

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, TV, Telefonie, Glasvezel, Telfort, dsl

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord