abonneren

TelecityGroup opent nieuw datacenter

In Amsterdam Zuidoost opent TelecityGroup een nieuw datacenter, genaamd AMS 5, met een oppervlakte van 6000 vierkante meter om aan de stijgende vraag te voldoen.

Ondanks de recessie plaatsen steeds meer bedrijven hun servers in een datacenter. Dit heeft onder meer te maken met de populariteit van clouddiensten en streaming video. TelecityGroup heeft meerdere datacenters in Europa waar bedrijven hun servers kunnen plaatsen. Elk datacentre is met snelle verbindingen verbonden met de belangrijkste internetknooppunten.  

Het nieuwe datacenter van 9 megawatt heeft een totale oppervlakte van maar liefst 6000 vierkante meter. De TelecityGroup heeft bij de bouw van het nieuwe datacenter rekening gehouden met NAP (Normaal Amsterdams Peil), vliegroutes en fysieke veiligheid van het pand. In een datacenter staan vele computers die gezamenlijk veel warmte opwekken. Het is belangrijk dat de servers in een datacenter niet oververhit raken, want dat kan leiden tot uitval. TelecityGroup maakt in het nieuwe datacenter gebruik van het gesloten systeem Aquifer Thermal Energy Storage (ATES), waardoor koeling op een duurzame en energiezuinige manier plaatsvindt. 

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internetknooppunt, telecity, colocatie