abonneren

T-Mobile wil vaste netwerkdiensten Vodafone overnemen

T-Mobile en Vodafone hebben een overeenkomst bereikt over de overname van Vodafone's vaste netwerkdiensten. T-Mobile wil de dienst, Vodafone Thuis, hebben om straks alles-in-een-pakketten aan te kunnen bieden. Vodafone moet ervan af omdat het gaat fuseren met Ziggo en de Europese Commissie niet wilt dat het bedrijf te machtig wordt.

De aangekondigde overname van Vodafone Thuis is door beide telecomproviders aangekondigd, maar financiële details zijn niet bekendgemaakt. Momenteel kijken de ondernemingsraden van de bedrijven, de Nederlandse mededingingsautoriteit en de Europese Commissie naar de overnameplannen. Als die akkoord gaan, moet de overname in december al worden afgerond. 

Verplichte afstoting

Vodafone moet zijn vaste netwerkdiensten verplicht verkopen aan een andere partij omdat het gaat fuseren met Ziggo. Dat bedrijf biedt al alles-in-een-pakketten aan en om een monopolie op deze markt te voorkomen, eist de Europese Commissie dat Vodafone zijn Vodafone Thuis-dienst afstoot. De Thuis-pakketten omvatten breedbandinternet, vast bellen en televisie en maken gebruik van het KPN-netwerk.

T-Mobile wil Vodafone Thuis gebruiken om 'gecombineerde' producten en diensten aan te bieden, zo zegt T-Mobile's ceo. Alhoewel hij er verder niet op ingaat, is het aannemelijk dat met T-Mobile alles-in-een-pakketten komt. Daarbij kunnen vaste diensten als internet, bellen en tv gecombineerd worden met een mobiel telefoonabonnement van de provider. Als de consument dat doet, krijgt hij korting op de factuur of extra's als meer belminuten en data. 

Bron: T-Mobile

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Vodafone, Ziggo, T-mobile

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord