abonneren

Studenten laten kinderen veilig internetten

Ouders willen hun kinderen wel beschermen tegen de risico’s op internet maar weten vaak niet hoe dat te bewerkstelligen. Daar brengen ict-studenten nu verandering in.

Er zijn nog steeds veel ouders die geen idee hebben van wat hun kinderen allemaal wel of niet doen op het internet. Naast alle fantastische mogelijkheden zijn er helaas ook veel valkuilen. Zo kunnen ongewild virussen worden binnengehaald, verplichtingen worden aangegaan of gegevens openbaar gemaakt worden. Ict-studenten leren nu kinderen én hun ouders hoe ze zo veilig mogelijk kunnen internetten.

De studenten die werken bij Studentaanhuis.nl worden steeds vaker gevraagd de computer zo in te stellen dat de ouders met een gerust hart hun kinderen erop kunnen laten leren en spelen. Het binnenhalen van virussen of het aanmelden op websites en/of nieuwsbrieven is zo gebeurd. En dat is nog het minst vervelend. Veel erger nog is het ongevraagd bezoeken van websites die niet bestemd zijn voor kinderen of het(anders lijkt het dat websites gepest worden) gepest worden via MSN, Hyves of andere sociale netwerken. De studenten merken dagelijks dat veel ouders niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden om dit te monitoren. Zij komen er daardoor vaak te laat of soms helemaal niet achter dat hun kinderen dingen op het internet doen die schade of leed veroorzaken.

Er bestaat een aantal goede tools om kinderen te monitoren of bepaalde web content te blokkeren. Een aantal daarvan is zelfs gratis. De studenten helpen de ouders door te laten zien op wat voor websites hun kinderen surfen en wat er op die websites gebeurt. Uiteraard blijft gelden dat het zinvol is geregeld met de kinderen mee te kijken. Dan weet je als ouder waar je kinderen mee bezig zijn.

Volgens de oprichter van Studentaanhuis.nl, Jan Morriën komt er steeds meer vraag naar hulp bij veilig internetten. “Wij zien dan ook duidelijk dat naast de hulp die wij bieden bij computerproblemen er een groeiende behoefte is aan het zo instellen dat de kinderen rustig met de computer en internet aan de slag kunnen. Wij hebben onze studenten dan ook goed geïnstrueerd en zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Kijk op www.studentaanhuis.nl hoe je de hulp van een van de studenten kunt inroepen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord