}
abonneren

Strato HiDrive

Gratis diensten voor online opslag schieten als paddenstoelen uit de grond. Strato kan niet achterblijven en komt nu met HiDrive Free met 5 GB gratis online opslag. Wij geven een tiental tips voor het gebruik van deze dienst.

Op www.free-hidrive.com kun je een gratis account aanmaken. Een e-mailadres en een wachtwoord zijn hiervoor voldoende. De opslagdienst werkt vanuit de webbrowser en dat betekent dat je geen aparte software hoeft te installeren om HiDrive Free te kunnen gebruiken. Als je een account hebt aangemaakt, is het wel belangrijk om Strato HiDrive te gebruiken. Als je meer dan zes maanden niet bent ingelogd, bestaat de kans dat Strato jouw account verwijdert.

Inloggen gaat via het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Ben je het wachtwoord kwijt, dan kun je na het invoeren van je e-mailadres het wachtwoord resetten. Na het inloggen zie je een werkvenster met drie tabbladen: Overview, File Manager en Settings. Het is mogelijk om zelf mappen aan te maken, zodat je de bestanden gerubriceerd kunt opslaan. Je kunt slechts een aantal bestanden per keer te uploaden. Het uploaden van mappen (met daarin bestanden) is via de webinterface niet mogelijk. In Strato HiDrive tip 2 laten we zien hoe het wel mogelijk is om mappen te uploaden.

Gratis versie

Als je de gratis versie gebruikt, zul je merken dat sommige functies niet lijken te werken. Wil je alle functies kunnen benutten, dan kun je het HiDrive Free-account upgraden naar een betaalde variant, HiDrive 100 of HiDrive 500, met vanzelfsprekend meer opslagruimte en meer mogelijkheden.

In deze serie tips zullen we ons richten op de gratis versie met 5 GB gratis online opslag. Strato is niet de enige aanbieder met 5 GB gratis opslagruimte, wel steekt HiDrive Free op drie onderdelen met kop en schouders boven de concurrent uit: de werkomgeving is volledig reclamevrij, het uploaden van bestanden gaat razendsnel en de maximale omvang van een individueel bestand dat je kunt uploaden, is maar liefst 2 GB. Andere aanbieders van gratis online opslag blijken de uploadbandbreedte vaak te beperken, waardoor het online plaatsen van bestanden erg lang duurt en eindgebruikers vaak niet de gehele beloofde opslagcapaciteit benutten.

Helaas heb je bij de gratis versie van HiDrive geen recht op persoonlijke support. Mocht je toch een probleem ervaren, dan kun je altijd nog je vraag posten in het forum, dat je kunt bereiken via http://community.free-hidrive.com/hidrive.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI