abonneren

Strato HiDrive (4): Bestanden versleutelen

Standaard staan de bestanden onversleuteld op de opslagservers van Strato. Via een omweg is het mogelijk om bestanden toch in versleutelde vorm op te slaan.

Voor deze tip maken we wederom gebruik van 7-Zip. Rechtsklik op een map of bestand en kies voor 7-Zip, Toevoegen aan archief. Voer onder het kopje Codering tweemaal het wachtwoord in. Bij Codeermethode zorg je dat AES-256 is geselecteerd. Klik op OK. De versleuteling start. Bedenk wel dat het oorspronkelijke bestand intact blijft. De versleutelde variant kun je uploaden naar de opslagservers van Strato. Vanaf nu zul je een versleuteld bestand eerst moeten downloaden om er toegang tot te krijgen. Vervolgens rechtsklik je op het bestand en klik je op 7-Zip, Pak hier uit. Voer tweemaal het wachtwoord in. Het versleutelde bestand wordt uitgepakt. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord