abonneren

Strato HiDrive (3): Mappen uploaden

Standaard is het niet mogelijk om mappen met bestanden te uploaden. Of toch wel?

Via deze simpele truc is het mogelijk om toch mappen met bestanden op de opslagservers van Strato HiDrive te plaatsen. Download het gratis programma 7-Zip op http://7-zip.org. Na installatie rechtsklik je op een map met bestanden. Selecteer 7-Zip, je Toevoegen aan archief. Onder Archief staat de naam van de map die je gaat comprimeren. Standaard staat als compressiemethode zip ingesteld. Klik op OK en het comprimeren start. Hierna heb je de beschikking over een gecomprimeerde map die je als een zip-bestand kunt uploaden.

Meerdere mappen tegelijkertijd uploaden kan ook. Druk op de Ctrl-toets en selecteer de mappen. Rechtsklik en herhaal de hierboven beschreven stappen. Deze methode werkt in de praktijk simpel en snel, maar heeft wel een nadeel: op het moment dat je een specifiek bestand uit een bepaalde map nodig hebt, zul je eerst de gehele gecomprimeerde map moeten downloaden. Op je lokale computer pak je het gecomprimeerde bestand uit, waarna je toegang hebt tot het bestand. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord