Storing PayPal brengt webwinkels in problemen

PayPal-gebruikers en webwinkels melden een storing bij de online-betaaldienst via Twitter. De PayPal-eigenaar eBay heeft deze storing bevestigd. De problemen zouden nu moeten zijn opgelost.

Op Twitter regende het vanmorgen klachten van gebruikers die niet met PayPal kunnen betalen. De Twitteraar @jpoynts meldt aan eBay dat hij de errorcode 70049 krijgt als hij een product wil afrekenen. eBay heeft hierop gereageerd met de tweet dat er momenteel een probleem is met de website van PayPal en dat zij momenteel aan een oplossing werken.

Wereldwijde storing
Deze storing lijkt zich wereldwijd voor te doen. Ook Nederlandse PayPal-gebruikers ondervinden problemen, meldt Webwereld. Een tipgever meldde dat de dienst ook in Nederland niet werkt.

Webwinkels in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland waarschuwen dat PayPal problemen ondervindt. Dit zijn onder andere de Britse pakketdienst  Collect+, de Britse webwinkel Zulily en de Duitse webwinkel Weidezaun. De laatste zegt de betalingsmogelijkheid via PayPal tijdelijk te hebben gedeactiveerd vanwege technische problemen.

Wat eBay betreft kunnen de webwinkels de betalingsmogelijkheid via PayPal weer activeren. De problemen met PayPal zouden nu zijn opgelost. Wat het probleem precies heeft veroorzaakt is niet duidelijk.

 

Bron: Webwereld

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Internet

Tags: paypal, ebay, webwinkelen