abonneren

Spotify opent aanval op iTunes

De online muziekdienst Spotify biedt iPod-gebruikers een alternatief voor iTunes. Zo introduceert Spotify een eigen downloadwinkel. Bovendien introduceert Spotify een synchronisatiefunctie voor het eenvoudig uploaden van gekochte muziek naar de iPod, iPhone of Android-toestel.

Spotify verhevigt de concurrentie met iTunes door een aantal van de premium-diensten voor niet betalende-leden beschikbaar te stellen. Zo is het met de app voor de iPhone en iPod nu voor alle Spotify-gebruikers mogelijkom gekochte muziek mee te nemen op hun iPhone en Android toestel.

Met Spotify desktop-applicatie kun je gekochte muziek eenvoudig synchroniseren tussen pc en mobiel apparaat. Bij de iPhone, iPod touch of Android-toestel kan dat zelfs draadloos via Wifi.

In de downloadwinkel van Spotify kunnen nu alle Spotify-gebruikers muziek kopen. Je koopt de muziek in bundels. Hoe groter de bundel, hoe goedkoper de tracks worden. Ook wordt het mogelijk een complete afspeellijst in één keer aan te schaffen. De prijzen lopen uiteen van 0,60 tot 1 euro per track. De nieuwe Spotify-diensten komen vandaag beschikbaar.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: