abonneren

Spotify blijkt razend populair

Spotify verovert de wereld beetje bij beetje. Europa is inmiddels massaal gevallen voor de online muziekdienst. Zo verklapt Spotify dat het een half miljoen betalende leden heeft -- en dat zal slechts een klein percentage van het totaal aantal gebruikers zijn.Nu Europa overduidelijk voor de muziekdienst is gevallen, wil Spotify ook in Amerika en Azië furore maken.
Over enkele maanden gaat het Amerikaanse debuut van start, daarna is Japan aan de beurt. Spotify moet hierbij wel opschieten, want in Amerika zal het concurrentie gaan krijgen van de volgende grote iTunes-release. Deze zal namelijk vrijwel zeker van de cloud gebruik maken en wordt zo een forse concurrent voor Spotify.

Een tweede probleem voor Spotify is dat het nog steeds moeite heeft het succes te verzilveren in geld. Spotify verdient aan abonnees en campagnes, maar is veel geld kwijt aan licentierechten. Hoe het bedrijf uit de rode cijfers denkt te komen is niet echt duidelijk, maar het bedrijf zelf ziet de toekomst zonnig in.

Spotify

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: