abonneren

Spam neemt flink af

De hoeveelheid spam-mail is afgelopen jaar met 82,22 procent afgenomen, blijkt uit onderzoek van Symantec Intelligence.

In 2010 werden er nog 225 miljard spam-mails per dag verstuurd en vandaag de dag zijn het er ongeveer 40 miljard, een daling van 82,22 procent in één jaar.

De forse daling van de spam-mails is te danken aan hetneerhalen van enorme spam-netwerken zoals “Rustock”, dat verantwoordelijk zou zijn voor zo’n 40 procent van alle spam-mail.
 

Symantec Spam 2011

Maar met zo’n 40 miljard spam-mails per dag blijft er een behoorlijke klus over voor de wetshandhaving. Bij het tegenhouden van spam, probeert men het bij de bron aan te pakken. Zo wordt bijvoorbeeld het geld dat wordt verkregen door oplichtingsmailtjes getraceerd om de bron te kunnen ontmaskeren.

Bron: Symantec

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord