abonneren

SOPA afgeschoten door Witte Huis

Het Witte Huis in de Verenigde Staten heeft zich uitgesproken tegen de SOPA (Stop Online Piracy Act) wet. Kort daarna heeft het congress SOPA voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet.

SOPA geeft de Amerikaanse regering en auteursrechthouders het recht om via DNS-blokkades complete domeinen af te sluiten wanneer er vermoed wordt dat er auteursrechtelijk beschermd materiaal - oftewel illegale media - wordt aangeboden.

Het Wite Huis had zich nog niet uitgesproken over SOPA maar nu staat op het blog van het Witte Huis dat de Obama-regering zich uitspreekt tegen SOPA. Enkele quotes uit het blog:

Any effort to combat online piracy must guard against the risk of online censorship of lawful activity and must not inhibit innovation by our dynamic businesses large and small.

We must avoid creating new cybersecurity risks or disrupting the underlying architecture of the Internet.

That is why the Administration calls on all sides to work together to pass sound legislation this year that provides prosecutors and rights holders new legal tools to combat online piracy originating beyond U.S. borders while staying true to the principles outlined above in this response.

Het Witte Huis ziet dus in dat draconische maatregelen zoals SOPA eerder het internet en de ontwikkeling daarvan schaden dan dat zij helpen tegen het illegaal verspreiden van media. Daarom spreekt zij zich uit tegen SOPA.

Als gevolg van deze uitspraak van het Witte Huis, heeft het Amerikaanse Congress SOPA voorlopig op hold gezet. Betekent dit dat SOPA volledig afgeschoten is? Dat helaas niet. Het is goed mogelijk dat SOPA terugkeert, maar dan in een andere vorm met aanpassingen die wel door de industrie en regering goedgekeurd wordt. Maar dit jaar verwacht men SOPA in ieder geval niet meer terug.

Bron: The Escapist

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord