abonneren

Sony probeert Playstation network weer te herstellen

Het Playstation netwerk ligt al sinds 21 april plat. Waarschijnlijk is dit een gevolg van een hackers-aanval. Sony werkt met man en macht om het netwerk weer online te krijgen.

Over de exacte oorzaak van het platleggen van het netwerk wordt driftig gespeculeerd. In elk geval heeft het te maken met een aanval van buitenaf. Ook wil Sony niet ontkennen noch bevestigen of er persoonlijke informatie, bijvoorbeeld creditcardgegevens van de gebruikers bij de kraak zijn vrijgekomen.

Sony is het netwerksysteem aan het herzien, zodat dergelijke problemen niet opnieuw kunnen voorkomen. Het Playstation netwerk wordt gebruikt om Playstation spelconsoles via internet, onderling te verbinden om via het netwerk samen met anderen te gamen. Ook wordt het gebruikt om media-bestanden te verspreiden en om games te downloaden.

Sony doet geen voorspelling over hoelang het herstel van het netwerk nog gaat duren. Tot die tijd zullen de Playstationgebruikers lokaal moeten spelen.

Update 27-4: Ondertussen heeft Sony bevestigd dat de gegevens waaronder namen een adresgegevens en mogelijk ook creditcardgegevens van miljoenen gebruikers twee dagen in handen van hackers geweest zijn. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er misbruik van deze gegevens gemaakt wordt. Voorlopig blijven PSN en Qriocity nog buiten gebruik.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie