abonneren

Snel je eigen webshop

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Extra modules
  3. Bestelling
  4. Productpagina’s
  5. Vormgeving
  6. Van cookie tot kleur
  7. Pagina’s
  8. Beheermodule
  9. Aanmelding
Mensen die af en toe iets online willen slijten, hebben genoeg aan e-Bay of Marktplaats. Anders wordt het als je echt in de ‘handel’ wilt stappen. Dan heb je een webwinkel nodig. Dat klinkt als een specialistenklus, maar dat hoeft niet. Voor beginnende webhandelaars met weinig tijd of technische bagage, biedt mijnwebwinkel.nl een gratis instapmodule. We gaan ermee aan de slag!

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je een eigen webwinkel online krijgt. Zo is er zelfs een aantal gratis pakketten, zoals osCommerce en Zen Cart, maar om die geheel naar wens in te richten is toch wel enige kennis van scripting en webdesign nodig. Een alternatief is een geheel op maat gemaakte webwinkel. Heel wat bedrijven zijn daarin gespecialiseerd, maar de kosten lopen al snel tot in de duizenden euro’s.

Er is echter nog een handige middenweg, waarbij je gebruikmaakt van een kant-en-klaar systeem van de aanbieder, waarvoor je dan eenmalig of periodiek een bepaald bedrag betaalt. Zo’n systeem is doorgaans gebruiksvriendelijk, betaalbaar en vaak modulair opgebouwd. Voorbeelden zijn ShopFactory, Xopie en Mijnwebwinkel. De laatste twee laten zich trouwens geheel vanuit de browser beheren. Mijnwebwinkel biedt bovendien een gratis versie aan, waarin je tot 50 producten te koop kunt aanbieden. Je moet dan wel een paar advertenties op je pagina’s voor lief nemen. We gaan hier met die gratis versie aan de slag. Overstappen naar de Professional-versie (€ 19 per maand) kan op elk moment.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Internet

Tags: Webwinkels, Webshops