abonneren

Slimme tekensite van Google voorspelt wat je gaat tekenen

Google heeft een nieuwe website gelanceerd, waar gebruikers tekeningen kunnen maken die automatisch worden herkend en worden benoemd door middel van kunstmatige intelligentie.

De nieuwe site van Google kan door middel van beeldherkenningstechnologie met kunstmatige intelligentie automatisch voorspellen welk voorwerp een tekenaar heeft gemaakt.

Google's Quick Draw is onderdeel van een grotere experimentenwebsite voor kunstmatige intelligentie, project AI Experiments genaamd. Door middel van geavanceerde beeldherkenning - dat al geruime tijd door Google wordt toegepast - kan de zoekmachinegigant op verschillende vlakken voorspellingen doen.

Quick Draw laat je binnen een bepaalde tijd een voorwerp tekenen, waarbij het systeem moet raden wat je gaat maken. Van tevoren wordt echter al aangegeven wat je moet gaan tekenen, bijvoorbeeld 'Viool'. Zodra de tekening maar enige vorm van een van tevoren aangegeven object herkent, zegt een stem 'I see a violin'. Maar ook als het object op iets totaal anders lijkt, probeert Google een voorspelling te doen van wat je aan het tekenen bent, bijvoorbeeld een stoel of een auto, ook al is dat niet de opdracht. De stem zegt dan bijvoorbeeld: 'I see a car', of 'I see a hat'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: AI, quick draw