Skype met iPhone via 3G

Er is een nieuwe versie van Skype voor de iPhone beschikbaar. Daarmee is het nu mogelijk om te Skypen via 3G (UMTS). Bellers zijn dus niet meer alleen afhankelijk van wi-fi. Mooie bespaartip - voor zolang het duurt. Met Skype kunnen gebruikers van de telefoon buiten de telecomtarieven van de provider om, bellen met andere gebruikers.
Het gebruik van Skype is bij sommige telecomproviders niet toegestaan. Door te bellen met Skype wordt namelijk een telefoonverbinding via internet tot stand gebracht. Hierdoor lopen de providers de belminuten mis die normaal gesproken in een bundel zitten.

Versie 2.0 van Skype voor de iPhone biedt ondersteuning voor het bellen via de 3G-verbinding: buiten internet om kunt u dus ook via een reguliere telefoonverbinding bellen. De G3-functionaliteit is - althans in de Verenigde Staten - tot het eind van het jaar gratis, maar daarna moeten gebruikers aldaar ook een kleine maandelijkse bijdrage betalen voor de dienst.

Andere nieuwe functies in Skype 2.0 is de versnelde opstarttijd, een indicator die aangeeft hoe goed de telefoonverbinding is en snellere toegang tot de toetsen van het telefoontoestel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: