abonneren

Skype koopt berichtendienst GroupMe

Skype heeft de berichtendienst GroupMe overgenomen. GroupMe is een berichtendienst voor mobiele telefoongebruikers zoals Beluga en WhatsApp.

Bestaande GroupMe gebruikers worden toegevoegd aan de 175 miljoen Skype gebruikers. De startup GroupMe en Skype waren al enige tijd in overleg over samenwerking. Het resultaat van deze gesprekken is dat het bedrijf door Skype wordt overgenomen. Het pas vorig jaar opgerichte bedrijf GroupMe zal blijven bestaan. Skype zelf wordt momenteel overgenomen door Microsoft.

De mobiele berichtendiensten staan erg in de belangstelling omdat ze smartphonegebruikers de mogelijkheid bieden onderling berichten uit te wisselen zonder de kosten die voor sms-berichtenverkeer nodig zijn. Ze zijn dan ook een luis in de pels voor de mobiele telefoon netwerkprovidiers die dankzij de berichtendiensten hun inkomsten zien verdampen.

Facebook introduceerde onlangs zijn eigen mobiele berichtendienst gebaseerd op de software van het overgenomen Beluga. Het belang van de overname van GroupMe voor Skype is dat ze straks een geïntegreerde communicatiedienst van zowel spraak als tekst kunnen aanbieden dat vanaf ieder willekeurig apparaat gebruik kan worden.

Via: Forbes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord