abonneren

Skype gaat naar de beurs

Skype heeft een aanvraag ingediend om naar de beurs te gaan. Zo wil het bedrijf 100 miljoen dollar binnenhalen.Skype heeft de aanvraag voor de beursgang ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. Het bedrijf wil een notering op de technologiebeurs Nasdaq. Als de financiële gegevens door de SEC worden goedgekeurd, zullen de zakenbanken Goldman Sachs en J.P.
Morgan de beursgang uitvoeren.

Skype is al zeven jaar actief als aanbieder van internettelefonie. Ook is het mogelijk om betaald met traditionele telefoonabonnees te bellen. Het bedrijf is enige tijd in handen geweest van eBay, maar is sinds eind 2009 weer zelfstandig. Skype heeft 124 miljoen actieve gebruikers, die samen goed waren voor 95 miljard belminuten in de eerste helft van 2010. Van deze 124 miljoen zijn er maar 8,1 miljoen die betaalde gesprekken voeren. Hierdoor zijn de inkomsten voor het bedrijf nog steeds beperkt en vormen een risico.

Met het op te halen geld van de beursgang wil het bedrijf nieuwe diensten ontwikkelen die geld opleveren. Zo wil het bedrijf ook advertenties in hun diensten opnemen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie