abonneren

Skype blijft op alle platformen

Microsoft CEO Steve Ballmer laat weten dat Skype-gebruikers op andere platforman dan die van Microsoft, zich geen zorgen hoeven te maken nuMicrosoft de voip-dienst heeft overgenomen.

De overname die gisteren bekend werd gemaakt, houdt niet in dat Microsoft het enkel nog voor de eigen besturingssystemen blijft aanbieden. Steve Ballmer geeft aan dat ze zullen blijven investeren in Skype op platformen die niet van Microsoft zijn. Skype is momenteel ook beschikbaar voor OS X, iOS, Linux, Android, RIM en Symbian. Steve Ballmer liet weten Skype voor andere platformen beschikbaar te laten en wees daarbij als voorbeeld op de Mac-versie van Office.

Grootste acquisitie ooit voor Microsoft
De overname van Skype is de grootste acquisitie die Microsoft ooit heeft gedaan. De deal zou met name interessant zijn door de 170 miljoen gebruikers van Skype. Door het niet ontwikkelen van versies voor andere platformen zou Microsoft zich op dat punt alleen maar in de vingers snijden.

Mogelijk exclusieve versie Skype voor Windows-gebruikers
Een analist van ABI Research verwacht dat Microsoft wellicht wel een uitgebreidere versie voor de eigen besturingssystemen zal aanbieden, zodat een optie als videovergaderen wellicht exclusief zal worden voor Windows.

Via: Macworld

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: