Sex.com staat te koop

Er zal ongetwijfeld een flink bedrag voor moeten worden neergeteld, maar dan heeft de nieuwe eigenaar ook wat: een van de populairste domeinnamen ter wereld, misschien wel dé populairste.In 2006 wisselde de domeinnaam van eigenaar voor 14 miljoen dollar, maar de huidige eigenaar Escom kan zijn schuld niet meer betalen. De financier heeft besloten de domeinnaam te veilen.
Reken echter niet op een koopje, naar verwachting wordt het openingsbod vele malen overschreden.

Het domein kent een roerige geschiedenis. In de 16 jaar dat het domein actief is heeft het meerdere eigenaars gehad, waaronder ene Stephen Cohen die het domein in 1996 op twijfelachtige wijze op zijn naam had weten te zetten. Hij heeft 65 miljoen dollar schadevergoeding moeten betalen aan de oorspronkelijke eigenaar Gary Kremen, die het uiteindelijk aan Escom verkocht.

Generieke domeinen die een categorie beschrijven - zoals vodka.com, fly.com, jets.com en loans.com - zijn waardevol, zoals opgemaakt wordt uit de verkoopprijzen van deze namen. Sedo.com, dat de domeinnaam veilt, zegt niets over de eventuele richtprijs voor de naam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: