abonneren

Senior ontwikkelaar van Google kraakt Google+

Steve Yegge, senior ontwikkelaar bij Google, heeft in een blogpost hard uitgehaald naar Google+. Dit heeft hij gedaan in een lange post op Google+ zelf. Kennelijk heeft hij zelf ook moeite Google’s sociale netwerk in de vingers te krijgen aangezien hij de post per ongeluk openbaar heeft geplaatst.

Yegge stelt dat Google+ een haastige paniekreactie is op het succes van Facebook en dat niemand – zowel top als medewerkers - bij Google snapt hoe een serviceplatform precies werkt. Volgens Yegge gaat Google er onterecht vanuit dat het succes van Facebook is gebaseerd op een goed product. Dat is onzin, volgens Yegge, want je kan nooit het perfecte product voor iedereen maken.

De reden dat Facebook zo populair is, komt volgens Yegge omdat Facebook derden producten laat maken in hun platform zoals games en diensten. Google probeert al deze producten zelf te leveren en dat gaat fout.

Steve Yegge werkt zelf inmiddels ruim 6 jaar bij Google en hielp bij het ontwikkelen van delen van Google+. Daarvoor werkte hij bij Amazon.

Of Yegge zijn functie nu in gevaar is gekomen bij Google is onbekend. Google heeft in ieder geval sportief gereageerd door Yegge’s post publiekelijk online te laten staan.

Je kan Yegge’s post hier zelf nalezen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags: