abonneren

Rusland blokkeert toegang tot Wikipedia

Russische providers moeten hun klanten de toegang tot de lokale Wikipedia blokkeren, omdat er een artikel op staat over hasj. De media-autoriteit Roskomnadzor wil dat de pagina wordt verwijderd.

Dat schrijft onder meer The Washington Post. Wikimedia wil de pagina online laten omdat het de encyclopedie niet wil laten censureren. Omdat providers niet de toegang tot individuele pagina's kunnen blokkeren, moet nu de toegang tot heel Wikipedia worden ontnomen.

Onder de Russische wet mogen er geen instructies over het gebruik van drugs online worden gedeeld. De Russische Wikipediapagina over hasj gaat gedetailleerd in op het vervaardigen van de drug uit de cannabisplant.

Aanpassen

Volgens Wikimedia is het aan de Wikipedia-gebruikers zelf om de informatie op de pagina aan te passen. Eerder dreigde Roskomnadzor al met de blokkade, waarop de editors van de site al veranderingen aanbrachten. Maar dat blijkt niet voldoende.

Het is niet de eerste keer dat de Russische overheid nogal rigoureus optreedt tegen sites. Ook heel Reddit werd tijdelijk geblokkeerd vanwege één subreddit over paddo's.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Rusland, Wikipedia

Laatste reactie