abonneren

Rupert Murdoch eist naamswijziging Skype

Rupert Murdoch wil dat de voip-dienst Skype zijn naam wijzigt. Hij vindt de bedrijfsnaam teveel lijken op de naam van één van zijn mediabedrijven, British Sky Broadcasting (BSkyB). Skype maakt volgens Murdoch ten onrechte gebruik van de term 'Sky' in de naam en het logo.Zoals de naam al verklapt is BSkyB een Brits tv-netwerk.
Hoewel een bedrijf in de televisiesector niet snel verward zal worden met een voip-dienst, beweert BSkyB toch dat Skype ten onrechte gebruik maakt van de term 'Sky' in Europa. Het tv-netwerk ziet zich gesterkt in een uitspraak van de Europese Unie, die het verzoek van Skype op een Europese registratie van de naam als handelsmerk heeft afgewezen. Skype is echter van plan in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Onderzoek van BSkyB wijst uit dat mensen de twee bedrijven nog wel eens door elkaar halen. Mocht het tv-netwerk zijn gelijk krijgen, dan moet Skype op zoek naar een andere naam. Op dit moment wil BSkyB nog geen rechtszaak wegens merkinbreuk indienen, maar dit zal wel gebeuren als Skype zichzelf weet te registreren als handelsmerk.

nu.nl

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: