abonneren

RTL Nieuws

Sinds november heeft RTL Nieuws een eigen app voor de iPad waarmee u de laatste nieuwtjes uit binnen- en buitenland kunt bekijken.De Voorpagina toont de belangrijkste nieuwsberichten. Verder is het nieuws opgedeeld in de rubrieken Binnenland, Buitenland, Opmerkelijk en Entertainment. Elke rubriek kent een kolom met video's die uit de verschillende journaaluitzendingen zijn geplukt.
Dat is eigenlijk het leukste onderdeel van de app, al gaat het scrollen ‘zenuwachtig'. De nieuwsberichten zijn wat karig. Het aanbod stemt exact overeen met dat op de site van RTL, de berichten zelf zijn nogal kort. De navigatie kan ook beter. Zo kunt u bijvoorbeeld niet vanuit een bericht naar een vorig of volgend bericht bladeren. Er worden evenmin gerelateerde berichten getoond, maar wel relevante (en minder relevante) video's.

U kunt nieuws per e-mail delen, maar niet via Twitter of Facebook. Hopelijk volgt dit in een toekomstige update. Verder kent de app verwijzingen naar RTL24, het weerbericht, verkeersinformatie en Twitter-updates. Vooral RTL24 rechtvaardigt het (kleine) bedrag dat RTL voor deze app vraagt. Hiermee kunt u naar het ‘mobiele' kanaal van RTL kijken, waar doorlopend uitzendingen van RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Boulevard zijn te bekijken. Voorheen was dit kanaal alleen beschikbaar voor abonnees met mobiele televisie bij KPN. Nu is deze actuele stream dus ook vanaf de iPad beschikbaar.

iPad: € 0,79

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie