Rockband verkoopt alleen nieuwe versies

Vanwege een geschil met de platenmaatschappij heeft de bekende rockbank Def Leppard voor de online verkoop een tweetal oude nummers uit de jaren tachtig nummers opnieuw opgenomen.

Het gaat om de nummers Pour Some Sugar On Me en Rock of Ages. Deze geheel opnieuw opgenomen nummers zijn te koop bij Amazon en iTunes. Dit zijn de enige nummers van de groep die online verkrijgbaar zijn. Def Leppard is ontevreden over de vergoedingen die platenmaatschij Universal Music Group betaalt.

Als deze platenmaatschappij iets met de muziek van Def Leppard wil doen, moeten de groepsleden hiervoor toestemming geven. Vanwege de ontevredenheid over de betalingen geeft Def Leppard geen toestemming voor het tegen betaling beschikbaar stellen van hun vroegere albums in online muziekwinkels. Door de nummers opnieuw op te nemen, verdient de band meer geld.

Zanger Joe Elliott erkent wel dat het opnieuw opnemen van de nummers de nodige voeten in de aarde heeft. De oorspronkelijke nummers worden geheel ontleed om ze te kunnen reproduceren. Met de huidige stand van de techniek lukt het ze aardig om het oorspronkelijke geluid van de originele nummers te benaderen. Maar wie goed luistert, hoort wel degelijk de verschillen tussen de versies uit de jaren tachtig en de recent opgenomen nummers. 

 

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: muziek, itunes, downloads