abonneren

Redding mijnwerkers zorgt voor nieuwspiek op internet

Met meer dan 4 miljoen pageviews per minuut is de redding van de mijnwerkers in Chili een van de best bekeken evenementen op internet van de afgelopen jaren.Sinds 2005 wordt er een nieuwsindex bijgehouden op het internet door Akamai.
Sinds dat jaar is de reddingsactie van de mijnwerkers een van de best bekeken evenementen en moet het alleen het Wereld Kampioenschap voetbal, Wimbledon en Barack Obama's inauguratie voor zich dulden.

Gisteren lag het internetverkeer zo'n 15-20 procent hoger waarbij het gros afkomstig was van de V.S. (Noordoosten ) en West-Europa.
Een woordvoerster van Akamai signaleert een trend waarbij veel mensen online gaan zoeken naar nieuws tijdens dergelijke evenementen. Ze stelt dat de redding van de mijnwerkers uniek is omdat al bijna 24 uur een livestream te volgen is via internet, op tv en op mobiele telefoons.

Bijna de helft van de top tien ‘trending topics' op Twitter had iets van doen met de Chileense reddingsactie. Op Facebook werden er in de V.S. per minuut 1265 verhalen gepost door gebruikers over de reddingsactie. Op CNN werden er 2 miljoen videostreams geserveerd, ver boven het gemiddelde maar toch nog ver achter op de inauguratie van Obama in 2008 dat maar liefst 26,9 miljoen live streams opleverde.

[Via CNN]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord