abonneren

Realistische internet-snelheden

Internetproviders zullen vanaf 1 januari 2013 internetsnelheden publiceren die dichter bij de werkelijkheid liggen. De werkelijke snelheden worden gebaseerd op onderzoek van TNO. Tot nu toe publiceren de providers vooral de in de praktijk meestal niet te bereiken theoretische maximum snelheid.

De afspraak is een initiatief van minister Verhagen van Economische Zaken en de providers KPN, ZiggoUPC, Tele2, Solcon, CaiW, NLKabel, Concepts, Vodafone en T-Mobile doen mee. De nieuwe afspraken zijn niet vastgelegd in een wet maar in een gedragscode, die vanaf 1 januari 2013 gaat gelden. De maximale snelheden die de providers nu communiceren worden maar zelden gehaald. De snelheid is afhankelijk van verschillende factoren zoals tijdstip van de dag, aansluiting en het netwerk van de provider.

Vorige maand liet Vodafone nog weten aan een dienst te werken waarmee nagegaan kan worden wat de werkelijke snelheid van hun mobiele internetverbinding is. Het maakt daarbij gebruik van informatie van Vodafone-klanten over hun mobiele internetsnelheden.

Bron: Nos

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord