abonneren

RapidShare moet uploads controleren

Filesharingsite RapidShare moet van een Duitse rechter controleren of consumenten auteursrechtelijk beschermd materiaal uploaden.

RapidShare is een bekende speler in de markt voor filesharing. De site wordt door veel consumenten gebruikt om bestanden uit te wisselen. In de praktijk blijkt op RapidShare ook veel auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals films en muziek, te staan.

Vanaf nu moet RapidShare gaan controleren of eindgebruikers illegaal spul naar de site uploaden. Vanzelfsprekend is het vrijwel onmogelijk om elk bestand handmatig te beoordelen. Daarom zal RapidShare naar alle waarschijnlijk een speciaal filter installeren dat automatisch de uploads zal analyseren.

De zaak was gestart door GEMA (kortweg de Duitse versie van de Buma/Stemra) en de boekenuitgevers Campus en De Gruty. Het is nog niet duidelijk of RapidShare tegen dit vonnis in beroep gaat.

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Uploaden, Filesharing, Rapidshare

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord