abonneren

Provider moet locatiedata beschermen

Een adviesorgaan van de Europese Unie gaat adviseren dat, om de online privacy van telefoon- en internetgebruikers te beschermen, de telecomproviders de locatieinformatie als persoonlijke gegevens moeten behandelen.

Volgens de Wall Street Journal zal de werkgroep binnenkort zijn bevindingen publiceren. Het belang van deze maatregelen wordt onderstreept door de actuele berichten over het (ongevraagd) registreren van locatiedata van smartphone-gebruikers, zoals gebeurt bij de iPhone en Android-toestellen.

Bedrijven zullen smartphone-gebruikers om toestemming moeten vragen voor het opslaan van de locatiegegevens. Deze gegevens moeten net zo worden behandeld als persoonlijke gegevens zoals geboortedatum, volledige naam en e-mailadres enz. Ook moeten bedrijven de locatiegegevens die ze opslaan volledig anonimiseren en beloven het na verloop van tijd weg te gooien.

Google claimt dat de locatiediensten van Android nu al geanonimiseerde gegevens gebruiken en in andere gevallen expliciet om toestemming van de gebruiker vragen. Het advies van deze werkgroep is  overigens niet bindend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie