Privacy Badger 2.0 uit voor Chrome, Firefox en Opera

De Electronic Frontier Foundation lanceert een nieuwe versie van zijn browser-extensie met Privacy Badger 2.0. Deze is gratis te downloaden voor Chrome, Firefox en Opera.

Privacy Badger 2.0 doet nog steeds wat het altijd deed: trackers blokkeren. Het is geen adblocker, maar het zorgt er wel voor dat de advertenties die je nog wel ziet je niet het hele web rond blijven volgen. Naast trackers kunnen ook cookies ermee geblokkeerd worden. De extensie maakt daarbij precies inzichtelijk welke trackers er allemaal op een site aanwezig zijn.

Multiprocess en Incognito

Maar goed, dat kon Privacy Badger dus al. De nieuwe versie is dan ook met name geoptimaliseerd voor de nieuwste browsers, browserfuncties en websites. Zo is er ondersteuning voor de multiprocess-variant van Firefox, die volgend jaar de standaard wordt. Tevens werkt Privacy Badger voortaan in de incognito- en private-modi, die Chrome en Firefox beide aanbieden.

WebRTC

Ook nieuw is de optie om Privacy Badger-settings te exporteren naar een andere browser, mocht je ooit overstappen of twee browsers naast elkaar gebruiken. Diensten die op WebRTC zijn gebouwd, kunnen met de nieuwe extensie je IP-adres niet langer 'lekken'. Het kan daardoor voorkomen dat ze niet meer goed werken, de feature staat standaard dan ook uit.

Voeg Privacy Badger 2.0 hier toe aan je browser.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: chrome, firefox, opera, privacy, security badger