abonneren

Printen vanaf mobieltje met Google Cloud Print

Google maakt het leven van Gmail-gebruikers makkelijker, met de introductie de mogelijkheid om direct en draadloos vanaf een mobiele telefoon documenten te printen.

De diens Gmail Cloud Print maakt het gebruikers van de mobiele Gmail  op een mobiel apparaat mogelijk rechtstreeks documenten te printen op een daartoe ingestelde printer. Dit werkt volgens Google vanuit iedere app op ieder apparaat en besturingssysteem of browser. Er hoeven geen drivers voor ge├»nstalleerde te worden.

De enige noodzakelijke voorbereiding is het beschikbaar stellen van een printer aan Google Cloud Print. Daar is nu nog en Windows pc voor nodig maar later komt deze dienst ook voor Linux en Mac.

Nadat de printer is voorbereid is het een kwestie van met de mobiele browser een document openen in Google Docs of een email in Gmail en het kiezen van print in een uitrolmenutje. Ook bijlagen van e-mails kunnen zo afgedrukt worden. De dienst werkt op de meeste telefoons die HTML5 ondersteunen. Hieronder vallen toestellen met Android 2.1 of nieuwer en iOS van af versie 3.

De Google Cloud Print service wordt deze week beschikbaar gemaakt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: