abonneren

Piraten tegen FBI

Een aantal piratenpartijen uit Europa waaronder die uit Nederland, starten een zaak tegen de Amerikaanse autoriteiten voor het wissen van legale bestanden op Megaupload.com.

Onlangs werd de site Megaupload neergehaald door de FBI. Volgens de piratenpartijen heeft het verwijderen van alle bestanden van de site geresulteerd in ‘onmeetbare schade’ wat buitenproportioneel is in vergelijking tot het doel van de FBI. Volgens de Catalaanse Piratenpartij is niet elk bestand automatisch illegaal, of is bewezen illegaal te zijn, in welk land dan ook.

Gebruikers van Megaupload klagen dat hun legale werkbestanden ook van de site zijn verwijderd en niet alleen illegale films, muziek en software. Megaupload gebruikte duizenden servers wereldwijd om content op te slaan, waaronder 690 in Nederland.

De Catalaanse Piratenpartij is in samenwerking met andere piratenpartijen een platform gestart waar gedupeerden terecht kunnen. Legale gebruikers kunnen zich verdedigen tegen justitieel misbruik tegen partijen die op agressieve wijze cultureel materiaal willen afsluiten voor financieel gewin.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie