abonneren

Piktochart

Ga je een presentatie geven? Om je boodschap over te brengen, zorg je ervoor dat ie informatief, blits, helder en compact is. Deze vier ingrediënten definiëren goede infographics.

Na je aanmelding – al dan niet via je Facebook- of Twitter-account – kun je direct van start. De keuze is beperkt: er zijn slechts zes verschillende themasjablonen. Er zijn er nog zo’n 85 méér, maar dat vereist een upgrade naar een betaald account (circa € 22 per maand). Dit account biedt overigens nog wel meer voordelen, waaronder extra visualisatietypes en uploads tot 100 afbeeldingen. Zodra het geselecteerde sjabloon is ingeladen, kun je met één muisklik het kleurenschema aanpassen. Het sjabloon is uit verschillende blokken (tekst, afbeeldingen, grafieken) opgebouwd en elk blok laat zich direct op het canvas makkelijk stapelen, schalen, verplaatsen en roteren. De voorbeeldtekst vervang je eenvoudigweg via een dubbelklik en vanuit een werkbalk wijzig je lettertype, grootte en kleur. Blokken verwijderen en andere toevoegen kan ook. Open eerst het gewenste menu (Shapes, Graphics, Text en Theme Graphics) en versleep het gewenste object naar het canvas. Eigen afbeeldingen uploaden is mogelijk (in png, jpg of gif) en grafieken (drie types) kun je hetzij direct online hetzij via een geüpload csv-bestand van data voorzien. Na afloop kun je je ontwerp downloaden in de vorm van een afbeelding in png-formaat. Ook op dit punt heeft de betaalde variant een streepje voor: hier zijn ook exports naar jpg, html en in de vorm van ruwe data mogelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: Infographics

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord