Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Pentagon eist geheime documenten op

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft aan de deur geklopt bij Wikileaks. Deze moet alle gelekte, geheime documenten over de oorlog in Afghanistan aan het Pentagon overhandigen.
Eerder deze maand maakte Wikleaks duizenden vertrouwelijke documenten openbaar.

Het Pentagon wil dat Wikileaks alle documenten overhandigt aan het Pentagon en vervolgens alle informatie verwijdert van pc's en de Wikileaks-site zelf. Het Amerikaanse ministerie van Defensie beweert dat het openbaar maken van de documenten de levens van Afghaanse en Amerikaanse strijders in gevaar kan brengen. Wikileaks ontkent dit ten stelligste en beweert dat het bijna 15.000 documenten juist om die reden heeft achtergehouden.

Wikileaks heeft het Pentagon een tegenvoorstel ingediend. De site vraagt het Pentagon om hulp om de 15.000 documenten die nog niet openbaar gemaakt zijn, te censureren. Daarna wil Wikileaks ook deze documenten op de site plaatsen. Het zou dan vooral gaan om het censureren van namen van Afghaanse burgers en andere mensen die persoonlijk gevaar zouden lopen als hun namen bekend worden.

De kans lijkt echter klein dat het Pentagon op dit voorstel ingaat; het ministerie is namelijk bezig met stappen om Wikileaks-eigenaar Julian Assange achter slot en grendel te krijgen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie