PayPal vernieuwt digitale portemonnee

De plannen van de grootste online betaaldienst PayPal gaan verder dan alleen elektronisch betalen met de NFC vanaf je smartphone. Met de Digital Wallet kun je straks achteraf bepalen hoe je een aankoop wilt betalen.

PayPal’s productstrateeg Sam Shrauger kondigt op zijn blog aan wat de plannen van PayPay zijn. Zo gaat PayPal de mogelijkheden van de PayPal Wallet na 13 jaar uitbreiden om het betaalsysteem beter bruikbaar te maken in onze snel veranderende koopgedrag.

De dienstverlening van PayPay gaat dan ook verder dan alleen mobiel betalen. Met de digitale portemonnee gaat PayPal het doen van een aankoop scheiden van daadwerkelijke betalen. Zo kun je iets kopen in een (web)winkel, en achter af binnen 5 tot 7 dagen bepalen hoe je het wilt betalen. Zo kun je bijvoorbeeld een andere rekening kiezen, de betaling uitsmeren over meerder termijnen of waardebonnen of kortingsbonnen zoals Airmiles gebruiken. Ook zou PayPal je bijvoorbeeld automatisch opmerkzaam kunnen maken op Groupon kortingen.

PayPal begint met het beschikbaarstelling van de extra Wallet-functionaliteit in de VS eind mei. Wanneer we er buiten de VS van kunnen profiteren is nog even afwachten.

Bron: PayPal

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: paypal