abonneren

Panda gehackt als vergelding LulzSec

Een website van beveiligingsbedrijf Panda is in de nacht van dinsdag op woensdag beklad door leden van Anonymous. De hackers beschuldigen het bedrijf van collaboratie met de autoriteiten die leidde tot de arrestatie van 25 Anonymous-leden in Spanje en Zuid-Amerika.

Na de onthulling dat LulzSec-leider Sabu samenwerkte met de FBI heeft het niet lang geduurd voordat de hackers van zich lieten horen. Vannacht of vanochtend vroeg is een van de websites van beveiligingsbedrijf Panda Security gehackt, meldt Forbes. Op het domein, waar na een korte downtime inmiddels een bericht van het hostingbedrijf te lezen is, werd door Anonymous een reactie geplaatst. Naast een YouTube-video werd er ook ingegaan op Sabu’s samenwerking met de FBI.

Luis Corrons, een beveiligingsonderzoeker van Panda Security, plaatste na de arrestatie van Sabu een blogpost waarin hij voorspelde dat Anonymous na de arrestatie van LulzSec slechts nog ddos-aanvallen uit zou kunnen voeren. De hack van Panda’s website bevestigt het tegendeel, wat werd benadrukt in enkele verwensingen aan zijn adres.

Hoe Anonymous de hack uit heeft kunnen voeren, is nog niet bekend. Panda's officiële reactie benadrukt dat de getroffen server niet in Panda's interne netwerk was opgenomen. Er werden enkele logingegevens buitgemaakt, maar die behoren volgens het bedrijf aan werknemers al meer dan vijf jaar niet meer voor Panda gewerkt hebben. Klanten moeten zich geen zorgen maken: er is geen klanten- of partnerinformatie uitgelekt en alle Panda-diensten werken zoals het hoort.

Update 10:53: reactie van Panda Security toegevoegd.

Bron: Forbes

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Panda, hacks, Anonymous, beveiliging