abonneren

Overheid stelt landelijke dekkingsplicht op voor mobiel internet

De overheid wil in de toekomst telecomproviders verplichten om overal in bewoonde gebieden in Nederland internet aan te bieden. Bij het veilen van de mobiele frequenties wordt dat als verplichting opgelegd.

Vandaag maakte het ministerie van Economische Zaken bekend dat providers die meedingen in biedingen voor nieuwe frequenties, waaronder 5G-internet, zich ook moete commiteren tot het aanbieden van internet in bewoonde gebieden in Nederland. Volgens minister Henk Kamp behoort mobiel internet tot een van de 'basisbehoefte', en met deze concrete plannen van de overheid worden hierin nu eerste stappen gezet.

5G is de opvolger van 4G en is momenteel nog in ontwikkeling. In Groningen wordt momenteel al geëxperimenteerd met de 5G-technologie, die naar verwachting in 2020 beschikbaar komt als de frequenties opnieuw worden verdeeld.

 

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: 4g, Mobiel Internet, 5g

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord