abonneren

Oude tv-series niet online vanwege NPO

Ximon.nl, de site die zich tot doel stelt alle Nederlandse films en tv-series beschikbaar te stellen voor de consument, ligt in de clinch met de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). De raad van bestuur van de NPO gaat niet akkoord met de exploitatie van series door de site.

Ximon.nl is al enige tijd beschikbaar; tegen een klein bedrag is het mogelijk series en films te streamen. Het is de bedoeling dat alle Nederlandse films en series die ooit op tv zijn verschenen op de site terecht komen. Ximon.nl heeft zich hier drie jaar voor gegeven. Door de weigering van het NPO komt er nu een kink in de kamer; hoewel Ximon.nl in principe met de omroepen zelf overhandelt, moeten deze toestemming vragen aan de NPO. Deze geeft wel toestemming voor het uitbrengen van series op dvd, maar niet voor online gebruik.

 

Het resultaat van de beslissing van het NPO is dat oude series niet online zullen worden aangeboden. De partijen achter Ximon.nl (producenten, het Ministerie van OCW, het Commissariaat voor de Media en de publieke omroepen zelf) hebben teleurgesteld gereageerd. Het NPO wijst erop dat Ximon.nl een derde partij is en dat als de NPO toestemming zou geven aan Ximon.nl, het toestemming zou moeten verlenen aan andere derde partijen.

 

BRIGHT

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie