abonneren

Oprichter MegaUpload weer online

De oprichter van MegaUpload, Kim Dotcom, mag weer op het internet. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse rechter bepaald. In augustus zal de rechter uitspraak doen over uitlevering van Dotcom aan de Verenigde Staten; die hebben daar om gevraagd.

De borgtocht waarop Kim Dotcom in vrijheid is gesteld, wordt versoepeld. Dat heeft de rechter volgens de New Zealand Herald besloten. Dotcom mag zich vanaf nu weer op het internet begeven; aanvankelijk was een van de voorwaarden van de borgtocht dat Dotcom niet op het internet zou gaan.

Ook mag de miljonair anderhalf uur per dag zwemmen en mag hij een keer per week zijn medebeschuldigden, waaronder de Nederlander Bram van der K., bezoeken. Maximaal twee keer per week mag hij naar een studio waar hij werkt aan een muziekalbum.

De Verenigde Staten hebben gevraagd om uitlevering van Dotcom en zijn MegaUpload-collega's en waren ook betrokken bij een grootschalige politieactie begin januari, waarbij de MegaUpload-medewerkers werden opgepakt en de site uit de lucht werd gehaald. Onlangs oordeelde de rechter dat de inbeslagname van Dotcoms bezittingen ongeldig was.

Bron: Tweakers

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Internet

Tags: rechtszaak, internet

Laatste reactie