abonneren

Ook records sociale media voor spacejumper

Ruim 8 miljoen mensen hebben gisteren gekeken naar de live-stream op YouTube van de ruimtesprong van de Oostenrijker Felix Baumgartner. Nog nooit eerder trok de site zoveel live bezoekers tegelijk.

Ook op Twitter en Facebook sneuvelden records. Een foto van de gelande Baumgartner, die door sponsor Red Bull op Facebook werd gezet, was binnen 40 minuten al meer dan 29.000 keer gedeeld. Op Twitter had tijdens de sprong meer dan de helft van alle onderwerpen in de Trending Topics Worldwide iets met de recordpoging van doen.

Baumgartner begon zijn vrije val op een hoogte van 39.045 meter 20:07 uur Nederlandse tijd. Daarbij sprak hij de nu al historische woorden: "I'm coming home.” Na vier minuten en 18 seconden opende hij zijn parachute en na 10 minuten landde hij. Ter vergelijking: de reis omhoog, met een heliumballon, duurde zo’n 2,5 uur.

Baumgartner verbrak ook nog een aantal niet-digitale records, waaronder de hoogste sprong van een platform. Bovendien is hij de eerste mens die buiten een vliegtuig of ruimtevaartuig de geluidsbarrière doorbroken heeft.

Wie de sprong nogmaals wil zien kan terecht op het Red Bull Stratos-kanaal op YouTube: www.youtube.com/redbull.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: