Online video haalt televisiekijken in

Ongeveer de helft (46 procent) van de jongeren tussen de 18 en 25 brengt inmiddels evenveel tijd door met het bekijken van online video als met het kijken naar televisie. Daarmee lijkt online video hard op weg het traditionele televisie kijken in te halen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat voor ruim eenderde (32 procent) van de jongeren online video inmiddels het voorkeursplatform is geworden. Consumenten die ouder zijn, geven nog steeds de voorkeur aan televisie kijken, maar ook onder de 36-45 -jarigen is er al een aanzienlijk deel (20 procent) dat ten minste 50 procent van zijn 'kijktijd' op een computer doorbrengt.

Uit het YouGov-onderzoek komt verder ook naar voren dat er een duidelijke behoefte is aan video kijken op mobiele telefoons. Zeventig procent van de ondervraagden kon ten minste één gelegenheid - bijvoorbeeld in een trein, metro of bus - noemen waarbij ze naar een video zouden willen kijken, maar slechts enkelen kijken ook daadwerkelijk video op hun mobieltje. Slechts 10 procent van de respondenten keken meer dan 10 minuten mobiele video per week. Reden hiervoor is dat bijna eenderde (31 procent) het downloaden van mobiele video te duur vindt. Anderen haken af door de perceptie dat het tijdrovend en ingewikkeld is (13 procent) om video op je mobiel te kijken.

Het (Britse) onderzoek werd gehouden onder ruim 2000 mensen, in opdracht van RealNetworks. Inderdaad, de mensen achter RealPlayerSP (RPSP) - software waarmee video's bewaard en mobiel gemaakt kunnen worden. Een beetje Wij-Van-WC-Eend is dit onderzoek dus wel...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: