abonneren

Omzet elektronica in webwinkels groeit

De omzet van middelgrote en kleine webwinkels is in het eerste half jaar van 2011 met 11 % toegenomen in vergelijking tot dezelfde periode in 2010. Dit blijkt uit een onderzoek van Mijnwebwinkel.

Mijnwebwinkel is een grote aanbieder van webwinkelsystemen in Nederland en bediend vooral het midden en kleinbedrijf. Vaak wordt er vooral gekeken naar de grote webwinkels als Wehkamp en Bol, terwijl de middelgrote en kleine webwinkels het grootste deel van het aanbod vertegenwoordigen.

De eerder gesignaleerde trend zet door naar meer aankopen met een lager bestedingsbedrag. Het gemiddelde aankoop bedrag neemt af. Als reden wordt er voor aangegeven dat men steeds vaker ook goedkopere producten via internet bestelt. Dit wordt bevorderd doordat steeds meer webwinkels geen of minder verzendkosten in rekening brengen, waardoor het online kopen aantrekkelijker is geworden.

Vooral consumentenelektronica is een populaire productgroep voor het online winkelen. Zo wordt er veel meer gezocht naar electronica producten en is vraag naar kleding en sieraden teruggelopen.

Via: Mijnwebwinkel.nl

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord