abonneren

Occupy Flash richt zich tegen gebruik Flash

Nu Adobe heeft aangekondigd te stoppen met de mobiele versie van Flash. Geeft het bedrijf feitelijk het einde van Flash aan. Reden voor een internet-actiegroep zicht tegen het Flash-gebruik te richten. Geheel in stijl met de Occupy-beweging tegen de financiele wereld onder de naam: Occupy Flash!

Adobe heeft al aangekondigd om de ontwikkeling van Flash voor Android en BlackBerry te staken maar dat gaat Occupy Flash niet ver genoeg. Zij roepen iedereen op om Flash ook van desktop-pc’s te verwijderen omdat het veel bugs bevat en vaak vastloopt.

"Flash Player is dead. Its time has passed. It's buggy. It crashes a lot. It requires constant security updates. It doesn't work on most mobile devices. It's a fossil, left over from the era of closed standards and unilateral corporate control of web technology."

De beweging biedt links voor het verwijderen van Flash op PC, Mac en Linux. Ook roepen ze gebruikers op om websites te mailen die veel Flash gebruiken en de webmaster te vragen om open standaarden te gebruiken zoals HTML5.

De groep zegt onafhankelijk te zijn en niet voor een bedrijf te werken. Ook zijn ze niet tegen Adobe maar willen ze gewoon dat Adobe snel de stekker uit Flash trekt.

Adobe heeft aangegeven de ontwikkeltool voor mobiele Flash-applicaties: Flex  aan opensource-ontwikkelaars te geven. 

Via: Neowin

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie