abonneren

Nieuwe telecommunicatiewet aangenomen

Gisteravond heeft de Eerste Kamer ingestemd met de nieuwe telecommunicatiewet, waarin onder meer de netneutraliteit is geregeld.

De nieuwe wet zorgt ervoor dat de vrije toegang tot het internet wordt gegarandeerd. Het is vanaf nu verboden om diensten als Viber, WhatsApp en Skype te blokkeren. Na Chili is Nederland het tweede land waar netneutraliteit bij wet is geregeld. Ook mogen internetaanbieders  geen extra geld te vragen voor diensten die veel bandbreedte verbruiken.

Overigens heeft de wet meer om het lijf dan netneutraliteit alleen. Zo moeten eindgebruikers expliciet toestemmig geven als een partij cookies op een computer wil plaatsen. Ook aan gehandicapten is gedacht: voor deze groep zal het communiceren met bedrijven en overheden gemakkelijker worden door het gebruik van beeld- en tekstbemiddelingsdiensten. Ook zorgt de nieuwe telecomwet voor concurrentie op de analoge kabel. Dit betekent dat er meerdere partijen hun diensten via het analoge kabelsiginaal kunnen aanbieden. Tele2 is hiermee erg blij en gaat de komende periode met kabelaanbieders in gesprek om over de mogelijkheden van gedachten te wisselen.

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Wetgeving, Telecom

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord