abonneren

Nieuwe naam voor Windows Azure

Na het aankondigen van de naamsverandering voor Windows Live lijkt Microsoft ook zijn professionele clouddiensten duidelijker in de markt te willen zetten. De merknaam Windows Azure verdwijnt.

Onder de Azure-noemer worden flink wat professionele clouddiensten van Microsoft samen aangeboden. Het cloudplatform is vooral geschikt voor zakelijke partijen die hun applicaties niet op eigen hardware willen draaien. Voor een maandbedrag kun je serverruimte, processorkracht en bandbreedte huren. Microsoft concurreert met Azure met diensten als Amazon Elastic Cloud Computing.

Nadat in maart de prijsoorlog tussen Amazon en Microsoft losbarstte, lijkt die laatste nu een marketingoffensief in de strijd te gaan gooien. In een e-mail aan Azure-klanten worden nieuwe namen voor de verschillende Azure-diensten op een rij gezet. De namen Windows, Azure en AppFabric vervallen voor de clouddiensten  en worden vervangen door meer beschrijvende namen. De naamsverandering is vooral opvallend in het licht van het dumpen van het merk Windows Live. Zowel zakelijke als de consumentgerichte diensten van Microsoft laten de merknaam Windows hiermee achter zich.

Oude naam Nieuwe naam
Windows Azure Compute

Cloud Services

Windows Azure Platform

All Services

Windows Azure CDN

CDN

Windows Azure Storage

Storage

Windows Azure Traffic Manager

Traffic Manager

Windows Azure Virtual Network

Virtual Network

AppFabric Cache

Cache

AppFabric Service Bus

Service Bus

AppFabric Access Control

Access Control

SQL Azure

SQL Database

SQL Azure Reporting Services

SQL Reporting

Bron: Neowin

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: windows azure