abonneren

Nieuwe CEO van Nokia plant radicale koerswijziging

De nieuwe CEO van Nokia, Stephen Elop, noemt zijn bedrijf een zinkend schip. In een interne memo naar alle medewerkers staat dat er een radicale koersverandering nodig is om te overleven. Aangezien Elop afkomstig is van Microsoft worden de geruchten dat Nokia het Windows Phone 7-platform gaat adopteren steeds sterker.

Vanaf de introductie van de iPhone en het Android-besturingssysteem is het marktaandeel Nokia keihard gekelderd. Elop schrijft in zijn brief dat het bedrijf nu moet kiezen hoe het verder wil gaan, omdat Nokia moet veranderen wil het overleven. Volgens Elop is Nokia te langzaam geweest, heeft het de concurrentie niet serieus genomen en heeft het zich op de verkeerde aspecten gericht. Elop hekelt het feit dat Nokia nog steeds geen toestel heeft dat kan concurreren met de eerste iPhone. Ook is Elop zich ervan bewust dat de Nokia-toestellen an sich prima zijn, maar veel te laat gelanceerd worden, waardoor de fabrikant continu achter de feiten aanloopt.

 

Vrijdag zal Nokia plannen presenteren om het bedrijf te redden. Dit zal vermoedelijk inhouden dat een groot deel van de directieleden een ontslagbrief kunnen verwachten en het lijkt onvermijdelijk dat Nokia in zee gaat met een ander besturingssysteem dan het eigen (verouderde) Symbian en het (impopulaire) MeeGo. De keuze is hierbij tussen Android en Windows Phone 7, waarbij dit laatste mobiele besturingssysteem de meest logische kandidaat lijkt. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie