abonneren

Nieuw virus verspreidt zich op Facebook

Een nieuwe, kwaadaardige link verspreidt zich als een lopend vuurtje via Facebook.
Al meer dan 170.000 mensen hebben de link aangeklikt, waarna de link zich via een applicatie op de Wall van de gebruiker voortplant.

Volgens Sophos gaat het om een link naar een videobestand van iemand die gestorven zou zijn, na het ontvangen van een smsje. Bij de link staat meestal de volgende tekst: "I am shocked!!! I'm NEVER texting AGAIN since I found this out. Video here: http://bit.ly/a37TaB - Worldwide scandal!"

Wie op deze link klikt, wordt doorgestuurd naar een Facebook-applicatie die vervolgens toestemming vraagt om een post te plaatsen op de Wall. Wie hiermee toestemt, draagt zorg voor verdere verspreiding van het virus. Sophos vindt het onbeschrijfelijk dat mensen de applicatie überhaupt toestemming geven, maar snapt dat er voldoende Facebook-gebruikers zijn die de fout ingaan. Om de applicatie te verwijderen, open het Application Settings-menu, zoek op de "I will never text again..."-applicatie en sluit deze met het kruisje.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord