abonneren

Netneutraliteit in de wet vastleggen

Netneutraliteit moet in de wet worden vastgelegd vinden de oppositiepartijen D66, PvdA, GroenLinks en de SP. Zij hebben aan een plan gewerkt om netneutraliteit te waarborgen.

Het blokkeren, afknijpen en tariferen van diensten wordt door de nieuwe wet verboden en de partijen stellen hoge boetes voor bij overtreding. De regels gelden voor zowel vast als mobiel internetverkeer.

PVV nodig voor meerderheid
Om een meerderheid te behalen in de Tweede Kamer is de steun van de PVV nodig. Eerder steunde de PVV al het voorstel van GroenLinks, om de extra heffing op mobiele internetdiensten van KPN tegen te houden. De PVV heeft nog niet gereageerd op de plannen maar het ligt in de lijn der verwachting dat ze zich nu ook weer achter het plan zullen scharen.  De partijen willen niet wachten op het voorstel van Maxime Verhagen en komen nu dus met hun eigen plan dat verder gaat. In het plan staat dat providers wel mogen differentiëren wat betreft prijs van databundels en internetsnelheid. De VVD is wel voor tarifering van afzonderlijke diensten.

Vodafone vindt snelle invoering ‘onverantwoord’
De PvdA stelt dat als de wet daadwerkelijk gewijzigd wordt, Nederland het eerste land is waarin het principe netneutraliteit in de wet is vastgelegd. Vodafone vindt de haast waarmee de Tweede Kamer dit wil vastleggen ‘onverantwoord’. Volgens de telecomprovider is er geen enkel onderzoek gedaan door de Tweede Kamer naar prijsontwikkeling voor consumenten als gevolg van deze wetgeving. "Het is onbegrijpelijk dat de Tweede Kamer afwijkt van de lijn van de Europese Commissie en zonder de resultaten van het lopende onderzoek door BEREC af te wachten, te snel wetgeving wil introduceren", aldus de provider.

Via: Nu.nl

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie