abonneren

Neemt de belangstelling voor Google+ af?

Het aantal bezoekers van de nieuwe sociale netwerksite Google+ is vorige week gedaald in de VS. Is de hype al over?

Volgens marktonderzoeker Experian Hitwise had Google+ in de VS vorige week met 1,79 miljoen bezoeken 3 procent minder belangstelling dan de week daarvoor. Ook de gemiddelde duur van de bezoeken was 10 procent minder en daalde tot 5 minuten en 15 seconden.

Met deze cijfers is het eerste rimpeltje in het enorme succes van Google+ een feit. Nog geen ramp, in de eerste drie weken van het bestaan is het aantal geregistreerde gebruikers al gegroeid naar 20 miljoen. Dit terwijl Google+ nog steeds alleen op uitnodiging te is gebruiken en het zich nog steeds in een testfase bevindt.

Hoewel Google+ als bedreiging voor Facebook wordt gezien heeft Google+ nog een lange weg te gaan voordat het de 750 miljoen gebruikers van Facebook ingehaald heeft.

Bannen van pseudoniemen
Google is na de stroom van reacties op de echte naam strategie wel teruggekomen op het beleid om niet echte persoonsnamen te bannen. Nu krijgt een Google+-gebruiker die niet een echte naam gebruikt een waarschuwing. Ook wordt hij alleen van Google+ geweerd en wordt niet, zoals in eerdere berichten gemeld, het hele Gmail-account geblokkeerd.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: